Tim Welvaars: your personalmusic trainer
Tim Welvaars: your personal music trainer
Winkelwagen is leeg

Tim Welvaars - music courses

Over Tim's Music Method en Tim Welvaars: your personal music trainer

Improve your musical skills. Playfully!

Met Tim's Music Method wil Tim Welvaars (1951) jou als beginnende of ervaren speler op speelse wijze inspireren en een nog betere muzikant van je maken. Welk instrument je ook bespeelt.

Als 1e graads docent, musicus en componist/arrangeur met meer dan 30 jaar ervaring, weet Tim als geen ander wat jij als beginnende of ervaren speler nodig hebt om verder te komen. Ook als je bijvoorbeeld nog geen noten kunt lezen of er moeite mee hebt.

Op deze site vind je diverse cursussen met elk een specifiek leerdoel en eigen methodiek. Soms gericht op alle levels, soms op specifiek één level. Op deze site worden 4 Levels onderscheiden:

  • Level 1: basic (beginning musician)
  • Level 2: medium (intermediate musician)
  • Level 3: advanced (advanced musician)
  • Level 4: masterclass (master musician).

Het lesmateriaal dat je per cursus aanschaft, ontvang je altijd digitaal. Afhankelijk van de cursus die je kiest, ontvang je per e-mail een combinatie van:

  • Videolessen in de vorm van MP4-files
  • Audiolessen en -tunes of backingtracks in de vorm van MP3-files
  • Partijen en instructies in de vorm van PDF-files
  • Tabs met blaasinstructies en vingerzettingen in de vorm van Text-bestanden.

Elke cursus heeft zijn eigen methodiek en kun je in je eigen tempo volgen. Met de cursussen leer je spelenderwijs op gehoor spelen, muziek lezen, improviseren en vooral… jouw eigen instrument beheersen.

Wil je Tim live ontmoeten en persoonlijke feedback ontvangen? Schrijf je dan in voor een van de dagworkshops ‘Band in 1 Day’ in Nederland of voor het week-event ‘Music in the Woods’ op een pittoresk landgoed in het buitenland. Wil je meer over deze events weten? Bel gerust met Tim Welvaars (+31 6-53 26 65 84).

Veel plezier en succes met jouw muzikale avontuur.

Over Tim Welvaars (1951)

Tim is bedenker van de website Tim's Music Method. Hij is 1e graads docent, musicus en componist/arrangeur. Tim speelt meerdere instrumenten zoals jazz-harmonica, bluesharp, piano, keyboard en saxofoon.

Tim heeft meer dan 30 jaar muziekervaring. Startte zijn muzikale carrière als piano-entertainer in Amsterdam, Nice (Frankrijk) en Tel Aviv (Israël). Haalde in 1986 cum laude zijn graad als saxofonist op het Hilversums Conservatorium. Tim heeft veel didactische ervaring als docent; hij heeft al meer dan 25 jaar zijn eigen muziekschool.

Als getalenteerd jazzharmonicaspeler, kreeg Tim via Jerry van Rooyen, een van zijn leraren, in 1988 een uitnodiging voor het volgen van een masterclass van de wereldberoemde mondharmonicavirtuoos Toots Thielemans.

Tim Welvaars en Toots Thielemans

Tim mocht in zijn carrière musiceren met onder andere Toots Thielemans, Stevie Wonder, Ray Brown, Kenny Burrell, Lee Ritenauer, Ricky Lawson, Roy Hargrove, Earl Palmer, The London Symphonic Orchestra, Het Nederlandse Metropole Orkest, Bert van den Brink, Hein van de Geyn, Jan Akkerman en vele anderen.

Stevi Wonder & Tim WelvaarsTim componeerde meer dan 1.500 muziekstukken en schreef meer dan 3.000 arrangementen voor (kleine) Big Bands en muziekgroepen. Van Tim verschenen 31 solo-albums.